Simon Sinek – ZAČNI Z ZAKAJ


»Začeti z zakaj« pomeni poiskati in izpostaviti osebne ter poslovne vrednote, za katere si prizadevamo. Šele jasno določen ZAKAJ nam omogoča široko prepoznavnost; disciplina in doslednost pri tem, KAKO in KAJ delamo, pa nam zagotavljata celosten in dolgoročen obstoj.

Simon Sinek pomembnost t. i. ‘zlatega kroga’ – uravnoteženega zaporedja vprašalnic ‘zakaj’, ‘kako’ in ‘kaj’ – prikaže s primeri iz slabe in dobre prakse večjih in manjših podjetij, organizacij in osebnosti.

NAKUP KNJIGE

Simon Sinek (1973) je motivator, optimistični spodbujevalec dobrih praks, teoretik in praktik uspešnega managementa, eden najbolj gledanih predavateljev na prestižnih TED konferencah in prominentni gost konferenc in oddaj.

Po njem je poleg jasnega in doslednega izvrševanja tega, »KAJ in KAKO« delamo, pomembno predvsem »ZAKAJ«, s kakšnim namenom delujemo – kakšna je naša VIZIJA! Zares uspešna so tista podjetja, ki se osredotočijo na svoje poslanstvo. V ključnem trenutku svojega življenja je spoznal, da je v poslu, pa tudi v osebnem življenju najpomembnejše, da imamo na področjih, ki nas zanimajo, vedno pred očimi presežni cilj našega početja: naš »zakaj«. To nam omogoča, da ostajamo zvesti sami sebi, svojemu poslanstvu in s svojimi izdelki in storitvami strankam omogočamo »nekaj več«. Simon Sinek je s svojim »zlatim krogom« osnoval svetovno gibanje ljudi, ki želijo navdihovati vse posameznike in organizacije, da delajo tisto, kar jih navdihuje.

NAKUP KNJIGE

Skoči v knjigarno in naroči svoj izvod.