Sue Palmer / ZASTRUPLJENO OTROŠTVO: Kako sodobni svet vpliva na naše otroke in kaj lahko storimo

24,90 

SUE PALMER v knjigi Zastrupljeno otroštvo na podlagi raziskav nevrologov, psihologov, ekonomistov, oglaševalcev in lastnih intervjujev z znanstveniki, starši, učitelji in otroki opozarja na delovanje »toksičnega koktajla« – strupene mešanice vplivov sodobne družbe.

A ne ostaja le pri tem: z nasveti »razstrupljanja« za vsako od področij nam pomaga v primerih, ko je šlo že predaleč – ko se nemočni soočamo z različnimi simptomi »zastrupljenega« otroštva; s primeri dobre prakse, s prikazom ugotovitev strokovnjakov in s konkretnimi izkušnjami nas prepriča, da je možno živeti, delovati in vzgajati tudi bolj zdravo, bolj celostno, bolj človeško!

22,2 x 15,6 cm; 432 strani; 24,90 €; prevod: Saša Požek; mehka vezava z zavihki

Kategorija:

SUE PALMER v knjigi Zastrupljeno otroštvo na podlagi raziskav številnih nevrologov, psihologov, ekonomistov, oglaševalcev in lastnih intervjujev z mnogimi znanstveniki, starši, učitelji in otroki opozarja na delovanje »toksičnega koktajla« – strupene mešanice vplivov sodobne družbe.

Po poglavjih izčrpno predstavi dejavnike, ki negativno vplivajo na čustveni, socialni in kognitivni razvoj otrok:

  • naraščajočo potrošnjo hitre hrane
  • spremenjen odnos do proste igre v naravi
  • upadanje zavedanja o pomembnosti spanja in počitka otrok
  • povečano nestabilnost družinskega življenja in spremenjeno vlogo ženske
  • razpadanje klasičnih družin ter zmanjšano vrednost odraslih vzornikov
  • poglabljanje prepada med revnimi in bogatimi
  • vedno bolj vsiljivo oglaševanje in trženje
  • vdor elektronskih naprav v otroško življenje

 

SUE PALMER je magistrica s področja vzgoje in izobraževanja, članica britanskega Kraljevskega združenja za umetnost (FRSA) in Združenja bodočih delavcev v vzgoji in izobraževanju (FEA), nekdanja osnovnošolska ravnateljica, zdaj pisateljica, komentatorka in svetovalka za razvoj, vzgojo in izobraževanje otrok. Kot strokovnjakinja na področju opismenjevanja je v več kot tridesetih letih napisala preko dvesto različnih del – knjig, televizijskih oddaj in programske opreme za otroke, stare od tri do dvanajst let – pogosto objavljala v pedagoških in nacionalnih publikacijah ter delovala kot samostojna svetovalka v številnih organizacijah, vključno z BBC-jem in britanskim Ministrstvom za izobraževanje.

Odkar je leta 2006 izšla prva izdaja knjige Zastrupljeno otroštvo, je dejavna v kampanjah, ki se posvečajo različnim vidikom otroškega življenja, zlasti igri, problemu komercializacije otroštva ter vzgoji in izobraževanju v zgodnjem obdobju, prav tako je priljubljena govornica o teh temah na dogodkih za starše in strokovnjake po vsej Veliki Britaniji in svetu. Redno se z njo posvetujejo mediji, leta 2014 je postala tudi skrbnica dobrodelne organizacije Save Childhood, ki širi zavedanje o zdravem razvoju otroka in se zavzema za to, da bi bila blaginja otrok v središču oblikovanja javne politike.

Sue Palmer, ZASTRUPLJENO OTROŠTVO: Kako sodobni svet vpliva na naše otroke in kaj lahko storimo, 22,2 x 15,6 cm; 432 strani; 24,90 €; ISBN: 978-961-93675-6-8; prevod: Saša Požek; mehka vezava z zavihki; Zavod RWŠV SLovenije – Zveza, 2019

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Sue Palmer / ZASTRUPLJENO OTROŠTVO: Kako sodobni svet vpliva na naše otroke in kaj lahko storimo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.