Betty Staley / MED FORMO IN SVOBODO: odraščanje mladostnika

19,90 

Knjiga Med formo in svobodo vsebuje obilico uporabnih spoznanj o najstniku ter ponuja moder pogled na duševni razvoj otrok in mladostnikov. Betty Staley nas vabi, da z njo raziščemo živahno naravo adolescence – iskanje jaza, rojstvo intelekta, osvoboditev čutenja, razlike med fanti in dekleti ter oblikovanje značaja.

Raziskuje potrebe odraščajočega najstnika v odnosu do družine, prijateljev, medijev, vzgoje in izobraževanja, umetnosti in ljubezni. Sooča nas s težavami, kot so stres, depresija, prehranske motnje, odvisnost od alkohola in mamil, ter pojasnjuje možne oblike pomoči.

Ta praktični vodnik po najstniških letih je v veliko pomoč staršem, učiteljem in tudi mladostnikom samim.

 

Betty Staley: odraščanje mladostnika MED FORMO IN SVOBODO, 22,2 x 15,6 cm, 296 strani, ISBN: 978-961-93675-6-8, prevod: Marina Nuvak; mehka vezava z zavihki; Zavod RWŠV Slovenije – Zveza, 2019

Kategorija:

IZ KNJIGE:

Svet tako zelo potrebuje življenjsko moč in vizijo mladih ljudi! Če jim to damo vedeti, je njihov odziv izjemen. Mladi danes hrepenijo po tem, da bi jih potrebovali. Za to generacijo radi rečejo, da je apatična, vendar mislim, da je nismo pravilno nagovorili. Nismo jim dovolj jasno pokazali, da potrebujemo njihovo pomoč. Njihove duše hrepenijo po tem, da bi lahko pomagali. Mi smo tisti, ki jih moramo navdušiti. Če najdemo način, kako lahko pokažejo svoje sočutje, nežnost, predanost in energijo, ki jo imajo na voljo, jim naredimo neprecenljivo uslugo.

Betty Staley

 

O AVTORICI:

BETTY STALEY je svetovno priznana avtorica s področja razvoja mladostnikove in odrasle osebnosti ter vzgoje in izobraževanja. Odkritje waldorfske pedagogike jo je popeljalo na življenjsko pot, bogato s celostno pedagoško izkušnjo: deluje kot predavateljica, mentorica in svetovalka za učitelje, svetovalne delavce in vodstva najrazličnejših šol po celem svetu. S knjigo Med formo in svobodo je predstavila bistvene značilnosti razvojne psihologije otrok in mladostnikov, ki jih prepleta z lastnimi izkušnjami in uvidi znanih avtorjev.

 

IZ PREDGOVORA K SLOVENSKI IZDAJI:

V knjigi Betty Staley na podlagi lastnih bogatih dolgoletnih izkušenj opisuje značilnosti posameznih obdobij odraščanja in razvoja človekove osebnosti. Seveda so ti opisi vezani na ameriško okolje, v katerem deluje, vendar so bolj ali manj koristni in uporabni povsod in za vsakogar, tako za starše in širše člane družine kot za učitelje in druge strokovne delavce, za vse, ki se srečujejo z mladostniki, njihovimi problemi, iskanji, idejami, željami, žalostjo in hrepenenji, obupom, pa tudi neizmernim veseljem in optimizmom.

Živimo v času vedno hitrejših sprememb, ko je to, kar je veljalo včeraj, danes že pozabljeno, v času, ko smo nenehno izpostavljeni različnim zunanjim vplivom in zahtevam, ko nas prepričujejo, da je najbolj pomembno biti prvi in najboljši, ko nam slikajo sovražnike in nevarnosti vsepovsod. Živimo pa tudi v času, ko je vedno bolj pomembno, da se zavedamo temeljnih človeških vrednot, da znamo videti, razumeti in spoštovati drugega, da znamo prisluhniti drug drugemu in se zavedati, kako pomembno je ustvariti prostor sodelovanja, zaupanja in empatije, prostor, kjer lahko vsak izrazi sebe in ki je dovolj velik za vse. Živimo v času, ko je vedno bolj pomembno, da se zavedamo svoje lastne moči, da se zavedamo, da smo sami ustvarjalci in da lahko sami ustvarimo svet strahu, izkoriščanja in pomanjkanja, lahko pa tudi svet zaupanja, obilja in harmonije. Tega se moramo zavedati vsi, predvsem mladi.

Iztok Kordiš

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Betty Staley / MED FORMO IN SVOBODO: odraščanje mladostnika”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.